X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Turcia poate furniza energie electrică Ucrainei folosind stații plutitoare

7 dec. 2022,, 16:00   Război în Ucraina
1847 0

Turcia poate furniza energie electrică Ucrainei folosind stații plutitoare din porturile din România și Moldova. Este vorba despre furnizarea a 300-400 MW de energie electrică.

Acest lucru a fost declarat de CEO-ul companiei turce Karpowership Zeynep Kharezi într-un interviu acordat Anadolu, relatează RBC-Ucraina.

Potrivit ei, compania poate furniza suficientă energie electrică pentru a alimenta aproximativ un milion de gospodării. Negocierile pe această temă au început deja.

„Acum negociem cu Ucraina, inclusiv cu Organizația Națiunilor Unite (ONU) și cu alte organizații de ajutor pentru a furniza aproximativ 300 sau 400 de megawați de energie electrică prin intermediul navelor electrice, încercînd să găsim cea mai bună soluție despre cum și unde să desfășurăm stațiile”, a spus Kharezi.

Ea a explicat că, ținînd cont de siguranță, ar fi mai bine ca stațiile plutitoare să fie amplasate în porturile Moldovei și României, din care energie electrică va fi transmisă prin liniile electrice către Ucraina. Directorul general al companiei a subliniat că este vorba de 3-4 stații.

2
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий