X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1091

Turcia dezvăluie detalii despre planul de export de cereale ucrainene

29 iul. 19:45   Război în Ucraina
2281 0

Trei cargouri cu cereale ucrainene vor părăsi portul Cernomorsk una după alta, ca parte a începerii implementării „acordului alimentar”. Detaliile planului de export de cereale au fost dezvăluite de o sursă din Turcia, relatează TASS.

Sursa a precizat că ieșirea navelor cu cereale ar putea fi amînată din 29 iulie pînă în 30 iulie. În acest moment, se rezolvă problema trecerii navelor de-a lungul coridorului sigur cu convoi.

Se observă că nava de marfă uscată POLARNET sub pavilionul Turciei, precum și I MARIA sub pavilionul Belize și STAR HELENA sub pavilionul Insulelor Marshall vor intra în Marea Neagră, traseul lor nefiind dezvăluit.

Anterior, s-a anunțat că președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a vizitat portul Cernomorsk în timpul unei călătorii în regiunea Odesa, unde s-a familiarizat cu încărcarea cerealelor de export pe nave. Potrivit acestuia, exportul de cereale va începe cu expedierea navelor care au fost încărcate chiar înainte de începerea operațiunii speciale rusești, dar care nu au putut pleca pe mare din cauza ostilităților.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав