Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 388
Eurovision stiri: 423

Turcia a propus crearea, pe teritoriul său, a unui coridor pentru schimburi între Rusia și Ucraina

16 ian. 14:00   Război în Ucraina
1792 0

Comisarul pentru Drepturile Omului din Turcia, Sheref Malkoç, a propus crearea unui coridor umanitar la Istanbul pentru schimbul de militari și civili răniți, femei, copii și bătrâni între Rusia și Ucraina. Oficialul turc este citat de Hürriyet.

Malkoç a explicat că a făcut o astfel de propunere în timpul întâlnirii ombudsmanilor Rusiei și Ucrainei, Tatyana Moskalkova și Dmitry Lubinets. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan ar putea discuta în curând despre crearea unui coridor cu șefii de stat Vladimir Putin și Vladimir Zelenski.

„Nu este suficient doar să vorbim, trebuie făcuți pași”, a spus Malkoç, cerând ombudsmanilor Rusiei și Ucrainei să discute despre coridor cu autoritățile lor. „Vom continua să ținem întâlniri online cu ombudsmanii Rusiei și Ucrainei. Pe baza rezultatelor acestor întâlniri, se vor clarifica ce pași vor face Rusia și Ucraina și ce va face Turcia. Nu este o sarcină ușoară”, a adăugat el.

Potrivit lui Malkoç, la ultima întâlnire, Ucraina a oferit o listă de 800 de persoane pentru schimb, Rusia – o listă de 200 de persoane. S-a ajuns la un acord pentru a schimba 40 cu 40 de oameni, dintre care majoritatea includeau civili răniți și personal militar.

În același timp, Tatyana Moskalkova a declarat anterior că crearea unui coridor umanitar nu a fost discutată la discuțiile cu Dmitry Lubinets.


0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?