Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Turcia a pregătit un "dosar scandinav" cu condițiile privind aderarea Finlandei și Suediei la NATO

19 mai. 10:00   Război în Ucraina
1250

Autoritățile turce au pregătit un "dosar scandinav", cu condițiile de aprobare a aderării Finlandei și Suediei la NATO, pentru diplomații acestor țări care sosesc la Ankara pe 23 mai. Despre acest lucru a anunțat TASS cu referire la un ziar local.

Potrivit publicației, diplomații vor fi primiți de ministrul adjunct de Externe al Turciei, Sedat Anal. Acesta i-a informat despre cerințele părții turce. "Ei [diplomații] vor fi obligați să țină cont de cererile noastre. S-ar putea ca ei să viziteze Turcia de mai multe ori", precizează sursa ziarului.

Se remarcă faptul că dosarul conține cinci cerințe-cheie. În special, este vorba despre extrădarea membrilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și a organizației FETO, pe care Ankara le consideră organizații teroriste, încetarea sprijinului pentru aceste organizații, recunoașterea forțelor naționale siriene de autoapărare (SNS) ca fiind teroriste. În general, Turcia va cere Finlandei și Suediei să închidă toate organizațiile pe care le consideră teroriste.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав