X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Turcia a lansat o investigație privind originea cerealelor pe o navă cargu sub pavilion rusesc

5 iul. 13:15   Război în Ucraina
1633

Autoritățile turce au declanșat o investigație privind originea cerealelor pe o navă de marfă uscată sub pavilion rusesc, care a fost reținută în apropierea portului Karasu de la Marea Neagră. Informația este difuzată de Bloomberg cu referire la oficialii turci.

Se observă că nava este ancorată în port, va rămîne acolo pînă cînd Ankara va afla originea și deplasarea încărcăturii.

Sursa agenției a spus că oficialii turci sînt precauți cu privire la situația din jurul cargoului, întrucît țara acționează ca intermediar în negocierile dintre Rusia și Ucraina privind coridoarele pentru exportul de cereale.

Interlocutorul Bloomberg a precizat că deja săptămîna viitoare ar putea avea loc o întîlnire pe tema cerealelor cu participarea Ankarei, Moscovei, Kievulului și ONU.

Faptul că în Turcia a fost reținută o navă cargo rusă care ar fi transportat cereale ucrainene, a fost declarat de ambasadorul ucrainean în Turcia, Vasily Bodnar.


La 1 iulie, Reuters, citînd o sursă din Ministerul de Externe ucrainean, a raportat că Kievul a cerut Ankarei să rețină și să aresteze o navă sub pavilion rusesc despre care se presupune că transporta cereale ucrainene de la Berdiansk.

Potrivit publicației, era vorba, în special, despre nava cargo din Kazahstan, Zhibek Zholy. Un reprezentant al departamentului a spus că la bord se află aproximativ 4,5 mii de tone de cereale ucrainene.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав