COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Turcia a început repatrierea militanților jihadiști capturați

Turcia a început repatrierea militanților jihadiști capturați

Turcia a început expulzarea militanţilor capturaţi din gruparea Stat Islamic (SI), a anunţat luni postul de televiziune TRT Haber.

Se întîmplă după ce ministrul de interne turc Süleyman Soylu a avertizat săptămîna trecută că Ankara va începe această operaţiune chiar dacă deţinuţilor respectivi le-au fost revocate cetăţeniile, transmite Reuters.

Ministerul de Interne turc a precizat că un american din SI a fost expulzat, iar alţi şapte jihadişti ''de origine germană'' vor fi expulzaţi joi.

''Un terorist străin american a fost deportat din Turcia după ce au fost finalizate toate demersurile'', a declarat purtătorul de cuvînt al Ministerului de Interne turc, Ismail Catakli.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat vineri că în închisorile din Turcia se află 1.201 deţinuţi membri ai SI.

Ankara a lansat în luna octombrie o ofensivă în nord-estul Siriei împotriva miliţiilor kurde YPG, în urma unei decizii a preşedintelui american Donald Trump de a retrage trupele SUA din regiune. Campania a stîrnit numeroase temeri privind soarta prizonierilor jihadişti în regiune.

Miliţiile YPG sînt principala componentă a Forţelor Democrate Siriene (SDF), care au fost un aliat important al SUA în victoria asupra Statului Islamic în regiune, şi au ţinut mii de jihadişti în închisori din nordul Siriei.

Turcia, care consideră YPG drept grupare teroristă avînd legături cu militanţii kurzi insurgenţi de pe teritoriul său, a promis că va combate Statul Islamic cu aliaţii săi. Ankara a făcut apel în mod repetat la ţările europene să îşi primească înapoi cetăţenii care au luptat alături de jihadişti.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load