Preşedintele stiri: 3022

Turcia a conștientizat eșecul politicii sale în Siria

29 sep. 07:31   În lume
1185 0

Ankara conștientizează din ce în ce mai bine faptul eșecului politicii existente vizavi de Siria. O astfel de opinie într-o discuție cu "lenta.ru" a împărtășit profesorul Hassan Unal de la Universitatea turcă Maltepe (Istanbul).

Politologul a subliniat faptul că politica Ankarei a fost greșită de la bun ănceput, dar acum devine din ce în ce mai periculoasă. Potrivit acestuia, prezența militară turcă a dus doar la apariția grupurilor teroriste în nordul Siriei.

"Dar aceasta nu este ceea ce ne-am dorit, nu este ceea spre ce am tins. În schimb, trebuie să ne schimbăm abordarea: trebuie să susținem Siria, ale cărei autorități au control deplin asupra întregului teritoriu al țării", a subliniat Unal. În schimb, Turcia poate cere ca la Damasc recunoașterea independenței Republicii Turce a Ciprului de Nord.

În plus, Ankara trebuie să normalizeze relațiile cu Damascul pentru a readuce în patrie pe toți refugiații sirieni care s-au stabilit în Turcia î și pentru a rezolva problema formațiunilor kurde din Siria, consideră expertul.

El a reamintit că Erdogan și-a exprimat recent speranța că Statele Unite vor retrage trupele din Siria după exemplul cu Afganistan. "Cum putem obține un astfel de pas de la Statele Unite? TRebuie să acționăm împreună cu guvernul sirian și Rusia", a spus Unal. Potrivit politologului, dacă conducerea turcă va reuși să rezolve întreaga gamă a acestor probleme, va avea doarde câștigat, inclusiv prin îmbunătățirea șanselor sale la următoarele alegeri.


Putin și Erdogan se vor întîlni la Sochi pe 29 septembrie. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a numit unul dintre subiectele reuniunii președinților rus și turc — ei vor discuta despre punerea în aplicare a acordurilor privind lupta împotriva teroriștilor în zona de escaladare Idlib. Ministrul a subliniat că angajamentul este pus în aplicare lent de Turcia.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X