X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Turcia a autorizat vaccinul rusesc Sputnik V de urgență

1 mai. 2021,, 11:28   Externe
2041 1

Agenția de reglementare a medicamentelor și dispozitivelor medicale din Turcia a autorizat de urgență, vineri, vaccinul rusesc împotriva Covid-19, Sputnik V, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Fahrettin Koca, ministrul sănătății din Turcia, a spus că țara sa a comandat 50 de milioane de doze din serul produs în Rusia, scrie digi24.ro.

Turcia se confruntă cu o încetinire a campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului din cauza unui deficit de vaccinuri disponibile.

Țara a luat, anterior, măsura de a administra doza de rapel a vaccinului Pfizer/BioNTech la o distanță de 6-8 săptămîni de la prima doză, și nu la trei, așa cum este obișnuit.

La acest moment, 8,7 milioane de turci au fost imunizați la Covid-19, la o populație de aproximativ 83 de milioane. Majoritatea acestora au fost vaccinați cu serul chinezesc Coronavac, cunoscut pentru eficacitatea redusă.

Anterior, Turcia a anunțat intrarea în primul său lockdown complet, măsura fiind instituită începînd de joi, 29 aprilie și urmînd să fie în vigoare pînă în 17 mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?