X 
Coronavirus stiri: 8125
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 900

Turcia a anunțat crearea unui centru operațional pentru exportul de cereale din Ucraina

27 iun. 15:45   Război în Ucraina
1342

Turcia continuă să vorbească despre succese în negocierile pentru exportul de cereale ucrainene, în cadrul cărora s-a ajuns la un consens cu privire la crearea unui centru operațional.

Despre aceasta scrie RBC-Ucraina cu referire la un interviu cu șeful departamentului de comunicații al administrației prezidențiale turce, Fahrettin Altun, oferit publicației italiene Il Messaggero.

El a declarat că Turcia încearcă să stabilească contacte între părți, care joacă rolul de mediator.

„Ne-am asumat rolul de intermediar, iar în urma contactelor s-a ajuns la un consens privind înființarea unui centru de operațiuni la Istanbul. Sperăm ca navele încărcate cu cereale să fie scoase cît mai curînd posibil. Acordăm o mare importanță pentru executarea în siguranță a acestui proces și prevenirea oricăror accidente”, a spus Altun.

În același timp, el a menționat că conducerea Turciei „cu optimism prudent” privește perspectivele pentru exportul de cereale din Ucraina.


Reamintim că, mai devreme, Turcia a anunțat deja negocieri reușite cu Rusia pentru deblocarea porturilor maritime ucrainene.

Cu toate acestea, Ministerul de Externe ucrainean a răspuns că încă nu s-a ajuns la niciun acord pentru desfășurarea unor discuții cvadripartite.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав