COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6741

Trupa de K-pop sud-coreeană BTS promite în faţa ONU să pledeze pentru dezvoltare durabilă

21 sep. 22:00   În lume
1154 0

Cei şapte membri ai celebrei trupe de K-pop sud-coreene BTS au promis luni, în faţa Adunării Generale a ONU, să pledeze pe lîngă publicul lor pentru dezvoltare durabilă, una dintre marile mize ale Organizaţiei Naţiunilor Unite, relatează AFP.

Anul trecut, trupa formată din şapte băieţi a devenit primul grup sud-coreean care a obţinut succesul în Statele Unite cu hitul "Dynamite", transmite stiripesurse.ro.

Membrii BTS, îmbrăcaţi în negru, au luat cuvîntul în faţa delegaţilor la Adunarea Generală a ONU, aflaţi în număr redus în sală din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19. Delegaţii ONU au urmărit apoi un videoclip cu titlul "Permisiunea de a dansa" filmat pe culoarele şi pe peluza Naţiunilor Unite de pe East River din New York.

Grupul sud-coreean a declarat că avut "inima frîntă" atunci cînd a trebuit să anuleze ultimul său turneu din cauza pandemiei de COVID-19 şi şi-a prezentat publicul tînăr drept "generaţia pierdută a COVID".

"Au fost momente în ultimii doi ani în care m-am simţit dezorientat, dar există întotdeauna oameni care spun 'să continuăm să trăim, să profităm la maxim de acest moment' ", a spus Jin, unul dintre membrii formaţiei.


Membrii BTS au primit paşapoarte diplomatice sud-coreene pentru a călători la Naţiunile Unite şi au fost prezentaţi de către preşedintele sud-coreean Moon Jae-in în faţa Adunării Generale, potrivit Agerpres.ro.

Seulul i-a numit emisari speciali pentru generaţiile viitoare şi cultură.

Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU includeau eradicarea sărăciei în lume pînă în 2020, un termen limită zdruncinat de criza de COVID-19.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽