COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Trump vrea ca tinerii să învețe să „iubească America”

Într-un discurs plin de atacuri la adresa ideologiilor de stînga şi liberale în care şi-a acuzat contestatarii că urmăresc să impună o revoluţie culturală, Donald Trump a anunţat un nou plan federal care să încurajeze “educaţia patriotică”.

“Tinerii noştri vor fi învăţaţi să iubească America cu toată inima şi din tot sufletul”, a declarat Trump, conform dpa.

El a povestit cum activişti de stînga, în timpul protestelor împotriva brutalităţii poliţiei şi a rasismului din timpul verii, au dărîmat statui ale unor personaje istorice importante şi, de asemenea, şi-a atacat oponenţii care, în opinia sa, zugrăvesc imaginea unei Americi rasiste, bazate pe opresiune, scrie stirileprotv.ro.

Preşedintele Donald Trump a vizitat sediul Arhivelor Naţionale, unde se află originalul Declaraţiei de Independenţă şi a Constituţiei, pentru a ţine acest discurs cu prilejul aniversării semnării Constituţiei, în 1787. Preşedintele american a anunţat, cu această ocazie, că va crea o “comisie naţională pentru promovarea educaţiei patriotice”.

În SUA două mari subiecte suscită dezbateri aprinse în prezent: rasismul şi cît de profund este acesta înrădăcinat în structurile statului, precum şi moştenirea din epoca sclaviei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load