COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6781
Coronavirus stiri: 7598

Trump spune că fostul său consilier John Bolton riscă o ''problemă penală''

16 iun. 2020,, 20:30   În lume
1653 2

Preşedintele american Donald Trump a declarat că fostul său consilier de securitate naţională John Bolton s-ar putea confrunta cu o "problemă penală" dacă nu opreşte publicarea unei cărţi care este extrem de critică la adresa liderului de la Casa Albă, potrivit DPA.


Vorbind luni cu presa la Casa Albă, Trump a spus că Bolton "ar încălca legea" deoarece discuţiile cu preşedintele sînt "strict secrete".

Trump a adăugat că vor ajunge "în curînd în instanţă", anticipînd un aparent atac la tribunal al Departamentului de Justiţie.

Procurorul general William Barr a declarat presei că volumul nu a trecut prin "procesul" de analiză a materialelor secrete.

Cartea de memorii, programată să apară la 23 iunie, îl va portretiza pe preşedinte ca "dependent de haos", conform unei prezentări scrise de editura Simon & Schuster, care publică volumul.

Bolton a fost un consilier cheie al preşedintelui timp de peste un an şi a fost propulsat în centrul atenţiei în timpul procesului de impeachment împotriva lui Trump.

Democraţii au vrut ca Bolton să depună mărturie despre cunoştinţele sale în legătură cu afacerile lui Trump cu Ucraina.

Bolton a refuzat să depună mărturie, iar Trump a fost în cele din urmă pus sub acuzare în Camera Reprezentanţilor, dar achitat în Senat, în legătură cu acuzaţiile că a blocat un ajutor militar pentru Kiev de scopuri personale.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽