TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Trump: Soleimani a vrut să arunce în aer Ambasada SUA de la Bagdad

Președintele Statelor Unite, Donald Trump a declarat joi că decizia de asasinare a generalului iranian Qassem Soleimani a fost luată deoarece acesta ar fi plănuit un atac asupra Ambasadei Statelor Unite de la Bagdad, scrie Digi24.

„Am prins un adevărat monstru și l-am eliminat, iar acest lucru ar fi trebuit să se întîmple mai demult. Am făcut-o pentru că plănuiau să ne arunce în aer ambasada. Am făcut-o și din alte motive, care sînt evidente. Un militar american a murit și alții au fost grav răniți cu o săptămînă înainte”, a spus președintele american, potrivit Mediafax.

Relațiile între SUA și Iran sînt extrem de tensionate după ce armata americană l-a asasinat, în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Ca reacție, Iranul a lansat mai multe rachete care au vizat două baze americane ale SUA din Irak.

Anterior, Donald Trump a amenințat că va lovi 52 de ținte iraniene, inclusiv ținte culturale, dacă Teheranul atacă americani sau obiective americane, adîncind o criză care a sporit temerile unei noi conflagrații în Orientul Mijlociu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load