COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trump şi May: utilizarea de arme chimice nu trebuie să rămînă 'fără răspuns'

Trump şi May: utilizarea de arme chimice nu trebuie să rămînă 'fără răspuns'

Guvernul sirian 'a stabilit un model de comportament periculos în ceea ce priveşte utilizarea armelor chimice', consideră preşedintele american Donald Trump şi premierul britanic Theresa May, care au avut joi o convorbire telefonică, potrivit dpa.

Cei doi oameni de stat 'au convenit că este vital ca utilizarea armelor chimice să nu treacă fără răspuns şi cu privire la necesitatea de a descuraja în continuare utilizarea de arme chimice de către regimul lui Al-Assad', potrivit unui comunicat difuzat de Downing Street.

Theresa May şi Donald Trump 'au convenit să continue să lucreze strîns pentru un răspuns internaţional', se mai spune în textul despre această discuţie ce a urmat unei reuniuni de urgenţă a guvernului britanic pe tema atacului chimic de sîmbăta trecută din Siria.

Guvernul britanic a declarat că 'este necesar să se ia măsuri' împotriva utilizării armelor chimice în Siria, dar se bazează pe 'coordonarea unui răspuns internaţional' în cadrul unei reuniuni de urgenţă ce a avut loc joi la Londra, potrivit AFP. Executivul a subliniat că premierul Theresa May 'trebuie să continue să lucreze cu aliaţii - SUA şi Franţa - pentru a coordona un răspuns internaţional'. El consideră ca 'foarte probabilă' responsabilitatea Damascului în presupusul atac chimic comis la 7 aprilie în oraşul Douma, cînd au fost ucise 'pînă la 75 de persoane' , conform AFP.

De sîmbătă, chiar dacă a condamnat atacul, Marea Britanie a rămas totuşi prudentă faţă de posibilele represalii. Cu puţin timp înainte de reuniunea guvernului britanic joi, ministrul responsabil pentru Brexit, David Davis, a recunoscut că 'circumstanţele sînt foarte, foarte delicate' , îndemnînd executivul să ia o decizie într-un mod 'foarte prudent, foarte echilibrat, foarte gîndit'.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load