Trump schimbă regulile de oferire a vizei H-1B

Trump schimbă regulile de oferire a vizei H-1B

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că plănuieşte schimbări în ce priveşte vizele de tip H-1B, emise temporar unor imigranţi pentru ocuparea unor posturi de înaltă specializare, modificările urmînd să aducă ‘simplitate’, ‘certitudine’ şi posibilitatea obţinerii cetăţeniei Statelor Unite, transmite Reuters, potrivit agerpres.


‘Posesorii de H-1B în Statele Unite pot sta liniştiţi că în curînd vor veni modificări care vor aduce atît simplitate, cît şi certitudine pentru şederea voastră, inclusiv o potenţială cale spre cetăţenie. Vrem să încurajăm oamenii talentaţi şi înalt calificaţi să caute opţiuni de carieră în SUA’, a afirmat Trump într-o postare pe Twitter vineri dimineaţă.


Preşedintele republican şi democraţii din Congres se află într-un impas, Trump refuzînd să pună capăt celui mai îndelungat blocaj al instituţiilor federale americane (‘shutdown’) dacă legea bugetară nu va include o finanţare de 5,6 miliarde de dolari pentru construirea unui zid la frontiera cu Mexic.


În timp ce Trump îi descrie în mod obişnuit drept infractori şi terorişti pe imigranţii ilegali şi solicitanţii de azil care încearcă să intre în SUA pe la graniţa sudică, el îi laudă frecvent pe cei care aplică pentru vize de tip H-1B, pentru care este necesară cel puţin o diplomă de licenţă.


Competiţia pentru acest tip de vize este însă una dură. În 2018, limita numărului de vize H-1B – 65.000 – ce pot fi emise într-un an a fost atinsă încă din prima săptămînă a lunii aprilie, conform Departamentului pentru Securitate Internă.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load