COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trump renunță la organizarea summitului G7

Trump renunță la organizarea summitului G7

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat sîmbătă că renunţă la proiectul său, extrem de criticat, de a organiza un summit G7 la propria stațiune de golf din Miami, relatează Agerpres.

„Din cauza media şi a ostilităţii smintite şi iraţionale a democraţilor, nu mai luăm în considerare ca Trump National Doral din Maimi să găzduiască G7 în 2020. Demarăm căutarea unui alt loc, inclusiv Camp David eventual, imediat”, a scris președintele pe Twitter reacţionând la acuzaţiile de corupţie.

Joi, şeful de cabinet al preşedintelui SUA, Mick Mulvaney, a informat în cadrul unui briefing de presă de la Casa Albă că viitorul summit al G7 va avea loc într-una din stațiunile de golf ale lui Donald Trump din Florida.


„Nu este singurul loc posibil, dar este cel mai bun loc”, a afirmat Mulvaney. „Am aplicat aceleaşi criterii utilizate de precedentele administraţii (pentru organizarea summiturilor)”, a dat el asigurări, afirmând că au fost studiate 12 posibilităţi.

Ideea, care a fost apărată fără ezitări de Donald Trump însuşi cu prilejul summitului G7 de la Biarritz, în Franţa, a provocat un val de indignare şi a ridicat numeroase întrebări privind un posibil conflict de interese.

Mulvaney a precizat că evenimentul va fi plătit la preţul lui real, fără ca proprietarul clubului să realizeze profit.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load