X 
Coronavirus stiri: 8212
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 927

Trump l-a dat în judecată pe procurorul general al statului New York

21 dec. 2021,, 07:23   Război în Ucraina
1612

Trump susține că procurorul general a încălcat drepturile sale constituționale prin efectuarea unei "anchete motivate politic".

Fostul președinte al SUA, republicanul Donald Trump l-a acționat în judecată pe procurorul general din New York, Letitia James, pentru a o împiedica să continue ancheta în privința companiei sale Trump Organization. Despre aceasta a relatat The Guardian, luni, 20 decembrie.

În special, Trump a acuzat-o de părtinire.

Astfel, în cerere se menționează faptul că James, democrată, "este ghidată doar de ură politică și de dorința de a hărțui, intimida și lua măsuri de răspuns împotriva unui cetățean privat pe care îl consideră oponentul său politic".

James este acuzată că a încălcat drepturile civile ale lui Trump și ale Trump Organization. În proces se cere ca procurorul general să "încheie imediat sau cel puțin să limiteze toate investigațiile în curs" și să i se interzică să ia parte la orice proces civil sau penal împotriva lui Trump sau a complexului său de afaceri.


Se cunoaște faptul că James a răspuns deja solicitării și a declarat că ancheta "va continua fără oprire".

Procuratura din New York îl suspectează pe Donald Trump și compania sa Trump Organization de manipularea valorii activelor pentru a obține împrumuturi și a beneficii economice.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав