TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Trump invită India și Pakistan să dialogheze

Trump invită India și Pakistan să dialogheze

Preşedintele american Donald Trump a lansat vineri un apel la India şi Pakistan să dialogheze pe tema Kahsmirului, după o convorbire telefonică cu premierul pakistanez Imran Khan, a anunţat Casa Albă, relatează AFP.

„Preşedintele (Trump) a reamintit importanţa pentru India şi Pakistan a reducerii tensiunilor vizavi de statul Jammu şi Kashmir prin intermediul unui dialog bilateral”, a anunţat executivul american într-un comunicat.

Islamabadul a anunţat la rîndul său că Imran Khan „i-a prezentat în detaliu punctul de vedere al Pakistanului preşedintelui Trump” în cursul convorbirii lor telefonice. Cei doi politicieni au avut „o discuţie bună”, la finalul căreia „s-a decis că vor rămîne în contact constant”, a precizat ministrul pakistanez al afacerilor externe Shah Mehmood Qureshi. Donald Trump l-a primit pe Imran Khan la Washington pe 22 iulie şi s-a oferit cu acest prilej că joace rolul de mediator între Pakistan şi India în chestiunea Kashmirului.


Preşedintele american a afirmat că a primit o solicitare în acest sens din partea premierului indian Narendra Modi, ceea ce New Delhi a dezminţit imediat. India a decis de atunci, pe 5 august, să revoce statutul de autonomie pentru partea din Kashmir pe care o controlează şi pe care Pakistanul o revendică.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load