Preşedintele stiri: 3607

Trump este convins: Kim Jong-un nu va arunca bombe

29 mar. 2018,, 20:01   Război în Ucraina
2216 0

Preşedintele american Donald Trump, care şi-a dat acordul pentru un summit cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, a scris miercuri pe Twitter că există în prezent ‘o şansă bună’ ca liderul nord-coreean să renunţe la arme nucleare, relatează AFP.

Preşedintele american a transmis de asemenea pe Twitter că a primit marţi un mesaj din partea preşedintelui chinez Xi Jinping, potrivit căruia întîlnirea acestuia cu Kim Jong-Un ‘a mers bine’ şi că liderul nord-coreean a fost dornic să-l întîlnească. Dar ”în acelaşi timp şi din păcate, presiunea şi sancţiunile maxime trebuie menţinute cu orice preţ”, a adăugat Trump.

Kim Jong-Un a fost întîmpinat cu mare fast la Beijing, în prima sa vizită - secretă - în China, în timpul căreia a vorbit despre ‘denuclearizarea’ Coreii de Nord înainte de summitul cu Donald Trump.

La prima ieşire oficială din ţară de la preluarea mandatului, la sfîrşitul anului 2011, Kim şi soţia sa au fost primiţi cu o ceremonie solemnă şi un banchet la Palatul Poporului în timpul acestei vizite, care nu a fost dezvăluită în mod oficial decît miercuri, după ce cuplul nord-coreean a revenit în ţară cu trenul.

Vizita, care a avut loc de duminică pînă miercuri, potrivit Xinhua, evidenţiază o apropiere între cele două ţări vecine, divizate în ultimii ani de sprijinul Beijingului pentru sancţiunile internaţionale vizînd forţarea Phenianului să renunţe la programul său nuclear. Kim Jong-Un nu se întîlnise niciodată pînă acum cu preşedintele chinez Xi Jinping.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий