COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trump comentează alegerile prezidențiale din toamnă

Trump comentează alegerile prezidențiale din toamnă

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut marţi pentru prima oară că rezultatul alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, unde îl va înfrunta pe contracandidatul său democrat Joe Biden, ''va fi strâns'', iar de aceea este nevoie ''de fiecare vot în parte'', transmite EFE.''Avem nevoie de fiecare vot în parte, pentru că probabil (rezultatul scrutinului) va fi strâns'', a declarat Trump într-un act de campanie la Yuma (statul Arizona), în apropiere de zidul de la frontiera cu Mexicul, una dintre principalele priorităţi ale mandatului său şi simbol al atitudinii sale intransigente faţă de imigraţie, notează sursa citată. ''3 noiembrie va fi una dintre cele mai importante zile a vieţii noastre'', a insistat Trump, într-un discurs ţinut într-un hangar din Yuma, care a durat aproape o oră şi în care l-a calificat pe Biden drept un candidat de ''extrema stângă'', influenţat de ideile socialiste ale senatorului şi fostului aspirant la candidatura democraţilor Bernie Sanders.

Anterior, Trump a insinuat că alegerile ar putea fi măsluite şi a semănat îndoieli, fără a prezenta dovezi, cu privire la posibilitatea unei fraude la votul prin poştă, modalitate pentru care a optat chiar el la ultimele alegeri, notează EFE.

Titlul evenimentului de campanie de marţi, ''Eşecurile lui Biden în ceea ce priveşte imigraţia şi securitatea la frontieră'', nu lăsa loc la prea multe interpretări, iar Trump a lansat încontinuu săgeţi la adresa lui Biden. ''Joe Biden este o marionetă a stângii radicale, care nu vrea frontiere şi căruia îi plac 'oraşele sanctuar''', a spus Trump în aplauzele a circa 500 de participanţi, mulţi dintre ei fără măşti şi fără a păstra distanţa fizică recomandată.

Trump s-a lăudat că este ''foarte dur'' la frontieră cu imigraţia ilegală, atitudine aplaudată îndeosebi de membrii prezenţi la miting ai Sindicatului Naţional al Patrulei de Frontieră (NBPC, conform siglei în limba engleză). Preşedintele american l-a acuzat pe Biden că sprijină ''abolirea ICE (Serviciul pentru Imigraţie şi Vămi), a poliţiei şi închisorilor'', cu toate că - după cum remarcă EFE - fostul vicepreşedinte nu s-a pronunţat în acest sens.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load