COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 610 688   INFECTAȚI 259 667(+161)   TRATAȚI 252 166     DECESE 6261(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2834
Puterea stiri: 6453
Coronavirus stiri: 7320

Trump a venit cu o critică în adresa principalului expert epidemiologic din SUA

4 iun. 07:15   În lume
1182 0

Fostul președinte Al SUA, Donald Trump, l-a criticat pe directorul Institutului Național de alergii și boli infecțioase, Anthony Fauci, pentru sfaturile sale la începutul pandemiei. Declarația a fost făcută după ce principalul expert epidemiologic a publicat pentru acces public corespondența de lucru din 2020, relatează TASS.

Rapoartele conțin informații că Fauci la începutul pandemiei s-a declarat împotriva purtării măștilor medicale de către cetățeni, apoi și-a schimbat brusc poziția. În plus, nu au fost făcute publice răspunsurile sale cu privire la originea de laborator a coronavirusului. Inițial, expertul a insistat asupra versiunii apariției naturale, dar apoi a admis alte opțiuni.

"După ce m-am uitat la aceste e-mailuri, pot spune că țara noastră este norocoasă că nu am făcut ceea ce a vrut să fac Dr.Fauci", a spus Trump.

El a adăugat că principalul expert epidemiologic i-a dat sfaturi incorecte, pe care președintele american de atunci nu le-a urmat. De exemplu, este vorba despre închiderea frontierelor cu China și apoi cu Europa, în ciuda criticilor. Potrivit fostului lider, această decizie a salvat viețile oamenilor.

Fostul șef de la Casa Albă a adăugat că Fauci nu susținea ideea creării unui vaccin și a declarat că acest lucru va dura de la trei la cinci ani, și a spus că preparastul a fost dezvoltat în mai puțin de nouă luni, iar acum se poate spune că vaccinarea împotriva COVID-19 va salva lumea, iar riscurile de miliarde de dolari au fost justificate.


Trump a concluzionat că principalul specialist în boli infecțioase din Statele Unite ale Americii ar trebui să răspundă la o mulțime de întrebări, în special despre ceea ce știa exact despre cercetările efectuate în laboratorul din Wuhan.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽