COVID-19 în MOLDOVA

Trump a promis "acțiuni la scară largă" în domeniul imigrației

Trump a promis "acțiuni la scară largă" în domeniul imigrației

Președintele american Donald Trump a promis în viitorul apropiat să semneze un document privind acțiunile în domeniul imigrației.

"În viitorul foarte apropiat, voi semna un nou document privind acțiunile în domeniul imigrației, acțiuni foarte mari bazate pe beneficii. Voi putea face acest lucru în baza deciziei privind DACA (un program care protejează împotriva deportării a aproximativ 700-800 de mii de imigranți ilegali)", a declarat el reporterilor.

Trump nu a anunțat detalii despre acest lucru, scrie ria.ru.


Administrația anterioară a lui Barack Obama a lansat programul DACA care permite acestei categorii de imigranți să obțină protecție împotriva deportării și să trăiască temporar și să lucreze în SUA, dar în același timp nu le dă dreptul la reședință permanentă sau cetățenie.

Anterior, Curtea Supremă a SUA a declarat că administrația Trump nu avea dreptul să anuleze programul DACA. În decizia instanței se spune că anularea programului nu a fost justificată în mod corespunzător. Trump a declarat că administrația va depune în curînd o explicație reînnoită a restrîngerii programului.

Administrația Trump vrea anularea programului. În același timp, Trump nu susține că intenționează să deporteze imigranții ilegali, carea au venit în SUA cînd erau copii. Potrivit lui, problema trebuie abordată în cadrul reformei largi a imigrației, care va schimba fundamental principiile sale și va stabili prioritatea pentru imigranți, utili sau necesari țării, dar nu pentru rudele imigranților deja existenți, așa cum este acum. Cu toate acestea, democrații din Congres nu intenționează să examineze o astfel de reformă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load