TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Trump a cerut guvernului să reducă la minimum importul de bunuri din China

Președintele american Donald Trump a dispus guvernului federal să elaboreze măsuri pentru a reduce importurile de bunuri chinezești.

Acest lucru este menționat în declarația scrisă a asistentului șefului statului pentru securitatea națională Robert O'Brien. Ea a fost plasată pe site-ul Casei Albe, transmite rbc.ru

"Astăzi, președintele Donald Trump a cerut ministerelor și direcțiilor să efectueze o revizuire a legilor, a hotărârilor și programelor, cu scopul de a propune o schimbare în domeniul de reglementare și al politicilor, orientate spre minimizarea importului de bunuri și servicii din Republica Populară Chineză (RPC) de către guvernul federal [SUA]", a declarat consilierul.

În declarație se menționează faptul că "China are drept țintă sistemele informaționale ale Guvernului SUA de dragul [obținerii] datelor cu caracter personal, a planurilor militare și a altor date cu ajutorul spațiului cibernetic și a altor mijloace". "Din acest motiv, SUA trebuie să ia măsuri corespunzătoare pentru a asigura securitatea intereselor americane", a declarat O'Brien.

China reprezintă astăzi cea mai mare amenințare la adresa securității naționale a Americii, se arată în declarație.


Pe parcursul ultimului an, autoritățile americane au anunțat de mai multe ori sancțiuni împotriva companiilor chineze, acuzîndu-le de legături cu complexul militar-industrial din China.

La mijlocul lunii decembrie, China a cerut Statelor Unite ale Americii să nu mai facă presiune asupra companiilor chineze și să le încalce interesele legitime, precum și să înceteze politizarea problemelor comerciale și încălcarea regulilor de concurență echitabilă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load