COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 523
Coronavirus stiri: 7842

Tribunalul UE a respins apelul Google împotriva hotărîrii CE de a amenda compania cu 2,5 miliarde de euro

10 noi. 2021,, 15:15   În lume
3224 0

Compania care deține Google, Alphabet, a pierdut procesul cu Comisia Europeană privind amenda de 2,42 de miliarde de euro care trebuie să o plătească din cauză că a încălcat normele europene antitrust. Tribunalul UE, a doua cea mai înaltă instanță din Uniune, a respins apelul companiei la decizia Comisiei de a amenda Google.

Comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager, a sancționat în 2017 cel mai popular motor de căutare de pe internet pentru favorizarea propriului serviciu de comparare a prețurilor la cumpărături, pentru a-i da un avantaj necinstit împotriva rivalilor europeni mai mici, transmite Reuters, potrivit DIGI24.

Cazul privind cumpărăturile online a fost primul dintr-un trio de decizii care au însumat amenzi antitrust împotriva Google de 8,25 de miliarde de euro în UE, în ultimul deceniu. Vestager a declanșat anchete și împotriva Amazon, Apple și Facebook, care sînt în derulare.

„Instanța Generală dezminte în mare acțiunea Google împotriva deciziei Comisiei care a găsit că Google a abuzat de poziția sa dominantă prin favorizarea propriului serviciu de comparare la cumpărături în dauna serviciilor de comparare la cumpărături concurente”, arată Tribunalul.

Google poate face apel la Curtea de Justiție a UE, cea mai înaltă instanță europeană.


Compania a spus, miercuri, că s-a conformat deja cu decizia antitrust la nivelul UE.

„Această decizie se referă la un set specific de fapte și deși o vom analiza îndeaproape, am făcut modificări în 2017 pentru a ne conforma cu decizia Comisiei Europene”, a transmis compania într-un mail pentru Reuters.

Google nu a precizat dacă va face apel împotriva deciziei Tribunalului.

Aceasta nu este prima dată cînd Tribunalul UE se pronunță asupra unui caz antitrust intentat de Comisia Europeană și îndreptat împotriva unui gigant tehnologic, conform Mediafax.

În iulie 2020, instanța a decis că executivul european nu a reușit să dovedească faptul că guvernul irlandez a acordat un avantaj fiscal companiei Apple - asta după ce instituția cu sediul la Bruxelles a cerut Republicii Irlanda să recupereze 13 miliarde de euro de la producătorul iPhone în 2016. Decizia instanței a însemnat o lovitură semnificativă pentru Margrethe Vestager, șefa UE în domeniul concurenței, și pentru echipa sa.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X