X 
Criza energetică stiri: 1641
Cutremure stiri: 272

Trebuie să depunem efort pentru a corecta greșelile, nu pentru a le agrava. Opinie

21 apr. 16:30   Război în Ucraina
2096 0

Omenirea nu face față sarcinii de a restabili pacea și de a construi un dialog din cauza deciziilor inadecvate luate în ultimele decenii, dar noi trebuie să depunem toate eforturile pentru a corecta greșelile, nu pentru a le agrava.

Această opinie a fost exprimată de bașvanul Găgăuziei, Irina Vlah, în cadrul întrevederii cu Excelența Sa, Dl William Massolin, șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, transmite Noi.md.

În cadrul întrevederii, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la importanța activității efective a grupului de lucru interparlamentar al deputaților Parlamentului Republicii Moldova și Adunării Populare a Găgăuziei. S-a remarcat valoarea dezvoltării practicilor parlamentare civilizate în țara noastră pentru consolidarea stabilității democrației.

Guvernatorul și Excelența Sa au discutat despre evoluțiile din țara vecină, impactul acestora și impactul sancțiunilor asupra proceselor socio-economice din Republica Moldova.

"Urmărim cu regret și îngrijorare cum umanitatea nu face față sarcinii de a restabili pacea și de a construi un dialog. Acestea sînt consecințele deciziilor inadecvate luate în ultimele decenii. Dar noi trebuie să depunem toate eforturile pentru a corecta greșelile, nu pentru a le agrava. Creșterea urii reciproce de ambele părți este alarmantă și este trist să vedem cum lumea este din nou împărțită în tabere. Acum avem nevoie de toată înțelepciunea pentru a ieși din zona retoricii ostile. sîntem o țară mică, cu o populație îmbătrînită și o economie vulnerabilă, așa că vom simți efectele crizelor în mod deosebit de acut. Inflația și creșterea prețurilor ne-au dezechilibrat deja procesele economice. Anul acesta ne va fi foarte greu să ne descurcăm singuri - sprijinul partenerilor de dezvoltare va fi deosebit de important", a menționat Irina Vlah.


De asemenea, în cadrul conversației, au fost discutate posibilitățile de organizare a schimbului de experiență și practici parlamentare pentru consolidarea eficacității activității parlamentare în țara noastră.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав