X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Traficul de armament din Ucraina, un pericol pentru Moldova. Natalia Gavrilița cere suportul UE

6 feb. 16:00   Război în Ucraina
2579 0

Premierul Natalia Gavrilița avertizează că Republica Moldova are nevoie de mai mult sprijin din partea Bruxelles-ului, în contextul creșterii tentativelor de trafic de persoane și armament din Ucraina.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu acordat pentru Financial Times.

„Nu vrem să devenim o țară în care amenințările la securitate cresc sau sînt în creștere”, a spus Gavrilița.

Sursa citată mai scrie că pericolul traficului ilegal de arme și persoane din Ucraina spre Uniunea Europeană persistă chiar de la începutul războiului. Ca răspuns, Bruxelles-ul a înființat un „centru de asistență” cu sediul în Republica Moldova, în încercarea de a urmări și a stopa tentativele de contrabandă. Acea inițiativă, susține Natalia Gavrilița, a avut un rezultat bun, dar este nevoie de mai mult sprijin.

„Acesta este un domeniu de interes și beneficiu reciproc. Vrem să contribuim la securitatea europeană, să nu fim doar beneficiari”, a mai precizat premierul.


Potrivit Financial Times, premierul Natalia Gavrilița va semna săptămîna aceasta acorduri comune cu UE privind cooperarea fiscală, acorduri în sănătate. Totodată, se va discuta despre liberalizarea comerțului și accesul la zona de roaming.

”Aceste acțiuni le-ar arăta poporului moldovenesc beneficiile reale de a fi o țară candidată la UE”, a spus Gavrilița.

Precizăm că în perioada 4 – 8 februarie curent, Natalia Gavrilița se află într-o vizită de lucru la Bruxelles, unde va participa la cea de-a 7-a reuniune a Consiliului de Asociere UE – Republica Moldova. În premieră, țara noastră va fi prezentă la acest eveniment din postura de stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

4
0
0
0
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?