X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 388
Eurovision stiri: 423

Traficul auto pe podul din Crimeea a fost restabilit

8 oct. 2022,, 18:00   Război în Ucraina
2539 0

Guvernatorul Crimeei, Serghei Aksyonov, a anunțat reluarea traficului pe podul din Crimeea. El a anunțat acest lucru pe canalul său Telegram.

„În acest moment, traficul este deschis pentru mașini și autobuze cu o procedură de inspecție completă”, a clarificat el și le-a cerut șoferilor de camioane să își planifice ruta prin trecerea cu feribotul Kerci.

Șeful regiunii ruse a mai spus că în aproximativ două ore va începe să funcționeze feribotul Kerci-2. Se recomanda ca transportul de marfa să-l folosească anume pe acesta.

Anterior, șeful Ministerului rus al Transporturilor, Vitali Savelyev, a anunțat restabilirea traficului pe pod. Potrivit acestuia, starea părții neavariate a carosabilului permite acest lucru. Oficialul a precizat că traficul auto va fi lansat pe o bandă în regim invers.

Pe 8 octombrie a avut loc o situație excepțională pe podul din Crimeea. Comitetul Naţional de Combatere a Terorismului a numit incidentul drept explozie, precizînd că un camion a fost aruncat în aer pe pod. Ca urmare, două travee pentru automobile ale podului s-au prăbușit parțial și șapte cisterne cu combustibil ale unei garnituri de tren au luat foc.


Potrivit Comisiei de anchetă, cel puțin trei persoane au murit. Potrivit informațiilor prealabile, victimele ar fi putut fi pasageri într-o mașină care se afla lîngă camionul aruncat în aer. În prezent, trupurile unui bărbat și ale unei femei au fost ridicate din apă, identitățile acestora fiind deja în proces de stabilire.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?