COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TOP 10 cele mai frumoase cladiri din lume

TOP 10 cele mai frumoase cladiri din lume

Iti place sa calatoresti. Probabil ai vazut multe locuri frumoase. Care cladire a reusit sa te impresioneze cel mai tare?

1.Burj Al Arab, Dubai, UAE

Amplasata pe o insula artificiala, la 280 metri distanta de plaja Jumeirah din Dubai, Emiratele Arabe Unite, cladirea Burj Al Arab este unul dintre cele mai inalte si luxoase hoteluri din lume.


Cladirea are 60 de etaje si 321 metri inaltime, si a fost proiectata de arhitectul britanic Tom Wright. Constructia imita o ambarcatiune tipic araba, cu vele, numita dhow, intre cele doua laturi, simbolizand velele, desfasurandu-se un atrium imens de 180 metri inaltime.

Constructia Burj Al Arab a demarat in anul 1994, fiind necesari nu mai putin de trei ani pentru realizarea fundatiei, in timp ce cladirea propriu zisa a fost inaltata in mai putin de trei ani!

230 de piloni din beton, infipti in nisip la 40 de metri adancime fixeaza fundatia formata din roci masive si beton. Constructia contine peste 70.000 metri cubi de beton si 9000 tone de otel!

Daca exteriorul Burj Al Arab este expresia unei arhitecturi ultramoderne, interiorul, proiectat de designerul Khuan Chew, este un mixaj luxos de stiluri occidentale si orientale.

Burj Al Arab se mandreste cu 8.000 metri patrati acoperiti cu foite de aur de 22 de carate si 24.000 metri patrati de marmura!

Chiar daca are dimensiuni impresionante, hotelul beneficiaza doar de 202 apartamente. Cel mai mic ocupa insa o suprafata de 169 metri patrati, in timp ce cel mai generos are 780 metri patrati.

Iar preturile sînt pe masura: de la 1.000 de dolari pentru o noapte, pana la 28.000 de dolari pentru o noapte in apartamentul regal.

2. Sagrada Família, Barcelona

Opera a marelui Antoni Gaudí, Sagrada Familia este, fara indoiala, cea mai extraordinara catedrala a lumii.

Constructia sa a inceput a inceput in 1882, in timpul vietii lui Gaudi si se preconizeaza ca va fi terminata in 2026, la comemorarea a 100 de ani de la moartea acestuia.

In final, constructia va avea 18 turnuri, iar cel mai inalt dintre acestea (170 metri) il va reprezenta pe Iisus.

3. Tiger’s Nest Monastery, Bhutan

Se afla la aproape 920 metri inaltime, pe o stanca in Valea Paro. Acest lucru o face una din cele mai deosebite locatii din Bhutan.

Legenda spune ca Guru Rinpoche, considerat al doilea Buddha, a cazut de pe acea stanca direct pe spatele unei tigroaice. A scapat astfel cu viata si s-a retras intr-o pestera, locul unde astazi exista Manastirea. A fost construita in 1692 si renovata in 1998.

4. Wat Rong Khun, Chiang Rai, Thailanda

5. Institute for Sound and Vision, Hilversum, Olanda

6. The Golden Temple, Amritsar, India

7. New Norwegian Opera and Ballet, Oslo, Norvegia

8. The Guggenheim, Bilbao, Spania

9. Great Mosque, Djenne, Mali

10. Mont St. Michel, Normandy, Franta

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load