AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 912
Criza energetică stiri: 739
Preşedintele stiri: 3208

Tokaev spune că Rusia va începe să-și retragă soldații

11 ian. 08:52   Război în Ucraina
1579 0

Blocul militar al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă condus de Rusia va începe să-și retragă trupele din Kazahstan peste două zile, a declarat marți președintele kazah Kassym-Jomart Tokaev în fața Parlamentului. Retragerea trupelor CSTO va dura apoi zece zile, a spus el.

Kazahstanul a cerut asistență militară CSTO pe fondul tulburărilor violente de săptămâna trecută. Forțele de securitate din Kazahstan au reținut 9.900 de persoane în legătură cu tulburările de săptămâna trecută, a anunțat marți ministerul de Interne al acestei națiuni din Asia Centrală, notează Noi.md cu referire la publika.

Tot marți, Tokaev l-a nominalizat pe Alikhan Smailov pentru funcția de prim-ministru, iar camera inferioară a Parlamentului l-a votat rapid în timpul unei sesiuni transmise în direct la televiziunea de stat.

Smailov, în vârstă de 49 de ani, a ocupat funcția de prim-viceprim-ministru în cabinetul anterior, pe care Tokayev l-a demis săptămâna trecută pe fondul revoltelor.

Președintele Tokaev a afirmat luni că la revoltele de săptămâna trecută au participat de asemenea combatanți străini veniți din alte țări ale Asiei Centrale, Afganistan și Orientul Mijlociu.


2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав