AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 890
Criza energetică stiri: 718

Tînăr arestat în Franța, după ce a prezentat certificatul verde al preşedintelui Macron

11 oct. 2021,, 19:30   Război în Ucraina
1598 0

Un tînăr a fost arestat în Franţa după ce a prezentat la intrarea într-un spital certificatul verde care îi aparţine preşedintelui Emmanuel Macron.

Bărbatul a fost eliberat la scurt timp, nu înainte de a fi amendat pentru „prezentarea unui document de sănătate aparţinînd unei terţe părţi”, transmite Digi24.ro.

Codul QR de vaccinare aparținînd lui Emmanuel Macron a fost publicat online pentru scurt timp într-o scurgere de informaţii. Persoanele care l-au publicat au fost identificate, dar în timpul în care a fost disponibil online codul QR a fost salvat de multe persoane, scrie Le Figaro.

Pe 5 octombrie, un tînăr de 19 ani care dorea să intre într-un spital din Marsilia și care se pare că nu avea certificat verde l-a prezentat la poartă pe cel al preşedintelui francez, relatează Actu17.

Tînărul a fost arestat şi dus la secția de poliție. El a primit o amendă pentru „prezentarea unui document de sănătate aparţinînd unei terţe părţi în timpul unui control de acces”.


Prezentarea în Franţa a „unui certificat verde aparţinînd altei persoane” este pasibilă de o amendă de clasa a IV-a în valoare de 750 de euro, redusă la 135 de euro dacă este plătită imediat. În cazul unei infracţiuni repetate în termen de cincisprezece zile, amenda se ridică la 1.500 de euro.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав