X 
Criza energetică stiri: 1523
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

The Washington Post: În atacul aerian american asupra Siriei a murit ”o mînă de oameni”

26 feb. 2021,, 07:43   Război în Ucraina
1307 1

Cîțiva oameni au murit în urma atacului aerian american asupra Siriei. Despre acest lucru a anunțat The Washington Post cu referire la o sursă din administrație.

Potrivit publicației americane, există motive pentru a considera că în urma operațiunii de distrugere a mai multor clădiri de la frontieră, care au fost folosite de grupări pro-iraniene, a murit "o mînă de oameni", relatează lenta.ru.

Anterior, Pentagonul a dezvăluit detaliile loviturile asupra Siriei. Potrivit ministrului american al apărării, Lloyd Austin, armata americană a permis părții irakiene să "facă cercetări" pentru operațiune și a încurajat-o să facă acest lucru. Austin a subliniat că acest lucru a ajutat foarte mult la fixarea țintelor.

La 26 februarie, purtătorul de cuvînt al Ministerului Apărării, John Kirby, a confirmat lovitura armatei americane pe teritoriul Siriei. Potrivit Pentagonului, lovitura asupra grupărilor pro-iraniene a devenit un răspuns "proporțional" la atacurile asupra forțelor americane și de coaliție din Irak.

Se subliniază că lovitura s-a desfășurat concomitent cu măsurile diplomatice și are drept scop de-escaladarea situației din Irak și Siria de Est.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав