Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

The National Interest: Sancțiunile energetice occidentale au avut un efect invers

23 aug. 17:30   Război în Ucraina
1594 0

SUA vor suferi o înfrîngere strategică indiferent de rezultatul conflictului din Ucraina din cauza relației strînse dintre Rusia și China. Este afirmația editorialistului The National Interest Ramon Marks.

„Așa cum președinții Richard Nixon și Henry Kissinger au jucat „cartea Chinei” pentru a izola Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece, președintele [rus] Vladimir Putin și Xi Jinping [președintele RPC] își vor juca cărțile pentru a descuraja calitatea SUA de lider global”, notează autorul.

Marx a prezis o apropiere între Beijing și Moscova ca aliați strategici datorită legăturilor lor energetice strînse. „Cu un furnizor rus de energie devotat în curtea sa, China va avea inevitabil mai multă flexibilitate strategică cu Statele Unite”, notează el.

De asemenea, autorul a atras atenția asupra extinderii afacerilor energetice ale Rusiei cu India. „Vînzările crescute de combustibili fosili ruși către această țară vor dăuna eforturilor SUA, Australiei și Japoniei de a se apropia de Delhi”, a amintit el.

Marks a subliniat că o altă preocupare majoră pentru Washington a fost efectul sancțiunilor impuse Rusiei. „Sancțiunile energetice occidentale au dat un efect invers oarecum, provocînd inflație și întreruperi atît de severe, încît Bruxelles-ul se confruntă acum cu consecințele economice”, scrie observatorul.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав