Puterea stiri: 7334
Criza energetică stiri: 1129

Țestoasele marine din Emiratele Arabe Unite se află în pericol

9 feb. 21:30   Război în Ucraina
2417 0

Amenințarea cu plastic - în Emiratele Arabe Unite din mare sînt aruncate pe uscat țestoase moarte. Reptilele mor din cauza gunoiului care ajunge în mare sau pe mal, relatează Noi.md cu referire la MIR 24.

În ultimele luni, oamenii de știință au descoperit aproximativ 20 de broaște țestoase care au mîncat deșeuri menajere în mare: pungi de plastic, capace de la sticle sau vase de unică folosință. În timpul autopsiei, plastic este detectat în trei din patru broaște țestoase găsite pe coasta Emiratelor Arabe Unite.

"Țestoasele mor de obicei în această regiune din trei motive – din cauza ciocnirii cu bărcile, a pătrunderii plasticului și a altor materiale străine în sistemul digestiv sau atunci cînd țestoasele se încurcă în plasele de pescuit sau în rămășițele lor", a spus Abdulkarim Vettan, colaborator al Centrului de mangrove AlKurum.

Dacă e să vorbim despre țările CSI, în Belarus este interzisă utilizarea vaselor din plastic în unitățile de catering. În Moldova nu se mai vînd pungi și vase de plastic de anul trecut, același lucru se întîmplă și în Azerbaidjan. În alte țări, astfel de legile sînt în proces de elaborare.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав