COVID-19 în MOLDOVA

Țepkalo a propus ca Tihanovskaia să devină președintele de tranziție al Belarusului

Țepkalo a propus ca Tihanovskaia să devină președintele de tranziție al Belarusului

Ex-candidatul la funcția de președinte al Belarusului, Svetlana Tihanovskaia ar trebui să primească funcția de președinte de tranziție, iar noile alegeri să fie organizate peste cinci-șase luni, a declarat pentru RIA Novosti fostul pretendent la funcția de președinte Valeriu Țepkalo, care a fost anunțat în urmărire generală și carea plecat din țară.

"Ea (Tihanovskaya) este un președinte de tranziție. Ea devine șeful statului. Se desemnează noi alegeri - peste cinci-șase luni, în conformitate cu Constituția", a spus el, răspunzînd la întrebarea cum ar trebui rezolvată criza politică din Belarus, scrie ria.ru

În opinia lui Țepkcalo, victoria lui Tihanovskaia este "absolut evidentă" și "în baza acestei evidențe, ea trebuie să fie singurul legitim în acest moment șef al statului".


Pe 9 august, la alegerile prezidențiale din Belarus a cîștigat pentru a șasea oară actualul lider Alexandr Lukașenko – potrivit CEC, el a acumulat 80,1% din voturi. Opoziția consideră că la alegeri a cîștigat Tihanovskaia, nu Lukașenko.

Imediat după alegeri au început acțiuni de protest în masă. La început, protestatarii au fost suprimați de forțele de forță, folosind gaze lacrimogene, tunuri de apă, grenade de lumină și gloanțe de cauciuc, însă apoi ei au încetat să alunge protestatarii. Potrivit datelor oficiale ale MAI, în primele zile au fost reținuți circa șapte mii de persoane, au avut de suferit sute de persoane, dintre care peste 120 de angajați ai organelor de drept, iar trei persoane au decedat.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load