COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 484(+119)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6240(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7296

Telefonul lui Emmanuel Macron, spionat de Pegasus. Ce alți șefi de stat au fost vizați

22 iul. 02:00   În lume
1079 0

Baza de date care a stat la centrul Proiectului Pegasus, softul israelian folosit de guverne pentru urmărirea jurnaliștilor și a disidenților, conține numărul de telefon al președintelui francez Emmanuel Macron și a altor 13 șefi de stat și de guverne.

Președintele sud-african Cyril Ramaphosa și primul ministru pakistanez Imran Khan sînt, de asemenea, prezenți în baza de date, care mai include diplomați, șefi militari și politicieni din 34 de țări. The Guardian subliniază că apariția unui număr de telefon în baza de date, care conține numerele selectate de guvernele care au achiziționat programul de spionaj de la firma NSO, nu înseamnă implicit că au fost interceptate convorbirile telefonice sau că s-a încercat acest lucru.

NSO insistă că baza de date nu are „nicio relevanță” pentru companie. NSO a declarat că Macron nu a fost o „țintă” a niciunuia dintre clienții săi, iar compania neagă că ar fi fost selectat pentru supraveghere prin softul Pegasus. Cu toate acestea, lista indică persoanele identificate ca persoane de interes de către clienții guvernamentali ai NSO și include persoane care au fost ulterior vizate pentru supraveghere, arată ancheta jurnalistică. NSO insistă că a solicitat clienților săi guvernamentali să folosească instrumentele sale puternice de spionaj doar pentru investigații legitime asupra terorismului sau criminalității.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce activități ai vrea să practice copiii în timpul vacanței?
🔽🔽