COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Tel Aviv testează șoseaua inteligentă, care încarcă autobuzele electrice din mers

O șosea electrică va alimenta wireless unele autobuze din Tel Aviv, ca parte a unui program-pilot prin care se va testa o nouă tehnologie de transport ecologic, informează CNN.

Inițial, autobuzele vor circula fără pasageri timp de două luni, urmînd apoi să înceapă faza a doua a proiectului, care ar putea să fie dezvoltat în orașul israelian.

Programul este inițiat de municipalitatea din Tel Aviv în colaborare cu ElectReon, o companie care dezvoltă un sistem care poate încărca vehiculele electrice în timp ce se deplasează. Drumul electric va avea o lungime de aproximativ jumătate kilometri, dar tot programul pilot se va întinde pe aproximativ 2 kilometri.

Drumul inteligent va fi dotat cu încărcătoare wireless amplasate sub asfalt, cu ajutorul cărora autobuzele electrice își vor încărca din mers bateriile. Dacă programul-pilot va avea succes, municipalitatea din Tel Aviv se va ocupa de extinderea și utilizarea drumurilor electrice către mai multe secțiuni din oraș, a anunțat Ron Huldai, primarul orașului.

Este de așteptat ca testarea să dureze aproximativ două luni, după care vor fi începute călătoriile cu pasageri. Un proiect similar a fost implementat anul trecut și în Suedia, însă doar pentru vehicule, nu pentru autobuze. Mai exact, primul drum inteligent din lume a fost făcut pe insula suedeză Gotland din Marea Baltică, potrivit Autobild.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load