COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Țările europene au stabilit condițiile în care elevii vor începe școala în toamnă

18 aug. 04:00   În lume
1797 0

În timp ce în România autoritățile au anunțat doar că elevii vor merge la școală în format fizic, mai multe țări europene au luat deja măsuri concrete pentru deschiderea anului școlar în contextul pericolului tulpinii Delta.

Elevii francezi vor veni la școală după patru scenarii, în funcție de situația epidemiologică. În cazul în care într-o clasă un copil este depistat pozitiv, atunci toți elevii nevaccinați vor învăța de la distanță timp de o săptămînă. Cei vaccinați vor veni în continuare la școală. Iar în cazul în care un elev s-a infectat, iar vîrsta copiilor din clasa lui e sub 12 ani, atunci toți vor învăța online.


În scenariul roșu, dar și în cel portocaliu, elevii de gimnaziu vor veni la școală pe rînd, adică jumătate în format fizic, în timp ce cealaltă jumătate va învăța online.


Masca de protecție rămîne obligatorie în clasă în scenariile verde și galben și va trebui purtată și la exterior dacă numărul cazurilor este în creștere. Cu acordul părinților, tinerii vor putea fi vaccinați în centrele deschise în apropierea unităților de învățămînt.
În Franța, 80% dintre profesori sînt imunizați.


Procentul este asemănător și în cazul dascălilor din Italia. Aici, experții din domeniul sănătății au recomandat ca măsurile de protecție de anul trecut să fie respectate și din septembrie. Purtarea măștilor și păstrarea distanței sînt două dintre ele.Și în Spania, școlile se vor deschide în format fizic. La ore, elevii trebuie să păstreze o distanță mai mare unul față de celălalt, de 1,5 metri. De asemenea, copiii cu vîrsta de cel puțin șase ani vor purta masca de protecție.


În Marea Britanie, fiecare țară ia măsuri separate, dar ține cont de regulile generale stabilite de epidemiologi. De exemplu, în Scoția, în cazul în care un elev este testat pozitiv, atunci se va izola 10 zile.


Cei care intră în contact direct cu elevul infectat se vor izola la rîndul lor, dar numai pînă vor face testul, iar dacă rezultatul este negativ pot participa la ore în format fizic.


În România, pînă acum, știm doar că toți copiii vor merge la școală. Nu știm încă în ce condiții și ce reguli vor fi valabile în noul an școlar. La noi, puțin peste 60% dintre profesori s-au vaccinat.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X