COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Țările care nu mai dau voie copiilor să lovească mingea cu capul

Țările care nu mai dau voie copiilor să lovească mingea cu capul

Copiii sub 12 ani nu vor mai avea dreptul să lovească mingea cu capul la antrenamente, au decis federaţiile de fotbal din Anglia, Irlanda de Nord şi Scoţia, potrivit unui comunicat emis de forurile fotbalistice.

Măsura vine după ce un studiu al Universităţii din Glasgow, din octombrie 2019, a indicat că foştii fotbalişti profesionişti sînt de 3,5 ori mai predispuşi la deces sau la afecţiuni ale creierului decît persoanele obişnuite, transmite Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Restricţia intră în vigoare doar în cazul antrenamentelor.


La meciurile oficiale, copiii vor avea posibilitatea să lovească mingea cu capul. Urmează măsuri și pentru copiii mai mari

Deși studiul nu a demonstrat că există o legătură clară între loviturile cu capul și creşterea afecţiunilor neurodegenerative în rîndul fotbaliştilor, cele trei federaţii au decis să ia această măsură pentru ”a diminua orice risc potenţial”.

În comunicatul emis de forurile fotbalistice se mai menţionează că vor fi luate măsuri graduale şi în cazul copiilor cu vîrste cuprinse între 12 şi 16 ani.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load