X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Tarifele de intrare la obiectivele turistice, majorate de o țară din Europa

21 dec. 2023,, 19:30   Externe
3613 0

Ministerul Culturii din Grecia a anunțat despre o majorare semnificativă a tarifelor de intrare pentru accesul la siturile arheologice și muzee.

Prin urmare, tarifele pentru accesul la unele dintre cele mai populare atracții turistice din Grecia vor suferi creșteri semnificative. Însă, aceste modificări se vor aplica doar din 2025.

De exemplu, prețul biletului pentru Acropola din Atena va înregistra o creștere de 50%, ajungînd la 30 de euro în 2025, notează Noi.md cu referire la evz.ro. De asemenea, tariful pentru un bilet la Muzeul Național de Arheologie va crește cu 66%, atingînd suma de 20 de euro, conform informațiilor furnizate de Ministerul Grec al Culturii. De altfel, acesta a precizat că prețurile curente ale biletelor sînt considerabil mai mici în comparație cu media europeană.

Conform Ministerului Culturii din Grecia, noul sistem de prețuri a fost aprobat în unanimitate de către Consiliul Arheologic Central.

Totodată, începînd cu 1 aprilie 2025, siturile arheologice, monumentele și muzeele vor fi clasificate în cinci categorii. Fiecare categorie va avea asociate cinci niveluri diferite de tarife pentru biletele de intrare.


Prima categorie va include exclusiv Acropola din Atena, cu un cost de intrare de 30 euro. A doua categorie va cuprinde situri arheologice și muzee cu o participare anuală de peste 200 de mii de persoane, unde tariful biletului va fi de 20 euro.

Pentru site-urile și muzeele încadrate în categoria a treia, prețul biletului va fi de 15 euro. Acestea au un număr anual de vizitatori cuprins între 75 mii și 200 mii,

La categoria a patra (15-75 mii de vizitatori), tariful de intrare la obiective din Grecia va fi de zece euro. Asta în timp ce pentru cea de-a cincea categorie (sub 15 mii de vizitatori), tariful va fi de cinci euro.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав