COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Țara unde roboții sînt medicii din prima linie

Țara unde roboții sînt medicii din prima linie

Thailanda a găsit o soluție extrem de eficientă pentru a-și proteja medicii din prima linie și folosește pentru asta roboți. Asta deoarece doctorii sînt cei mai spuși la risc în fața SARS-CoV-2, fiind nevoie să îngrijească pacienții

Pentru a face munca medicilor din prima linie mai ușoară, dar și pentru a limita cantitatea de timp în care aceștia trebuie să aibă contact cu pacienții, spitalele din Thailanda au modificat roboți și i-au făcut să poată monitoriza pacienții și elimina, astfel, o parte din povara profesioniștilor din domeniul sănătății. Aceștia sînt dotați cu tehnologie 4G și au fost numiți „roboții ninja”, datorită culorii lor negre, scrie playtech.ro.

Robotii circulă pe roți și pot duce la bun sfîrșit o serie de sarcini. Pot prelua temperatura pacienților și pot gestiona alte interacțiuni, reducînd riscul expunerii lucrătorilor medicali. Astfel, aceștia nu trebuie să fie prezenți în saloane. Partea și mai bună e că roboții au și un ecran, ceea ce le permite medicilor să comunice direct cu pacienții.


„În acest fel, medicii nu trebuie să intre în zona de risc, ei pot rămîne în afara camerelor și să comunice cu pacienții folosind robotul”, spune Viboon Sangveraphunsiri, profesor de inginerie mecanică la Universitatea Chulalongkorn din Bangkok, (Thailanda).

Cît de utili sînt acești roboți, în contextul pandemiei de coronavirus

Echipa care creează roboții lucrează la modalități prin care să-i facă și mai utili. Speră că vor reuși să-i modifice în așa fel, încît să poată livra mîncare, să dezinfecteze suprafețe, dar și să se ocupe și de alte sarcini.

Roboții au fost proiectați inițial pentru a monitoriza recuperarea pacienților care au suferit accidente vasculare cerebrale. Studenții la inginerie de la Universitatea Chulalongkorn din Bangkok au modificat acest tip de roboți medicali, pentru a-i face utili pentru pacienții care au Covid-19. Pînă acum, aceștia au fost deja introduși în patru spitale din Thailanda. Speră să poată trimită roboții ninja în alte zece spitale din țară.

Thailanda nu este singura țară care folosește roboții pentru a combate pandemia. În Wuhan, orașul chinez de unde își are originea coronavirusul, a fost instalat primul spital de teren inteligent, dotat cu 20.000 de paturi și roboți care funcționează 24 de ore pe zi.

Thailanda are aproape 3.000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 2.665 deja s-au vindecat. De asemenea, statul asiatic are și 54 de decese cauzate de Covid-19.

FOTO: Robot Ninja Thailand Pantau Pasien Virus Corona https://t.co/YKT1qRUv1B

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load