COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171 INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6869

Țara unde poți merge cu trenul gratuit dacă ai o carte la tine

9 feb. 2020,, 01:32   În lume
5351 0

Iubitorii de carte din Olanda au beneficiat anul trecut de călătorii cu trenul gratuite pentru o zi, ca parte a festivităților din săptămîna dedicată cărților.

Începînd cu anul 1932, Olanda a încurajat cititul prin intermediul Boekenweek – o sărbătoare a literaturii, cu festivaluri literare și alte evenimente în întreaga țară. Iată cum și cînd poți merge cu trenul gratuit în Olanda dacă ai o carte la tine!

Călătoriile cu trenul în Olanda sînt gratuite în Săptămîna Cărții dacă ai o carte la tine

În mod obișnuit, un autor olandez cunoscut scrie o carte special pentru Ziua Cărții în fiecare an, carte care este oferită gratuit tuturor persoanelor care cumpără alte cărți în timpul festivităților sau care se înscriu la o bibliotecă. Cartea specială de anul trecut, “Jas Van Belofte”, scrisă de Jan Siebelink, a putut fi prezentată în locul unui bilet de tren în fiecare tren din țară în duminica din săptămîna cărții, în luna martie. Nederlandse Spoorwegen, compania de cale ferată de stat din Olanda, este de mult un sponsor al festivităților anuale și chiar organizează cluburi de carte unde sînt prezenți și autorii în tren.

Autorilor le face plăcere să-și surprindă cititorii în timpul călătoriilor lor cu trenul. Subiectele de conversație cu aceștia sînt diverse, de la cărți pînă la călătoria cititorilor. Anul trecut, cartea-cadou a fost oferită de librării tuturor cumpărătorilor care au avut comenzi cu o valoare mai mare de 12,5 euro pentru cărțile în limba olandeză. Compania națională de cale ferată, care oferă de 18 ani această promoție pentru călători și cititori, a declarat că are o sensibilitate pentru lectură, deoarece este una dintre modalitățile preferate ale angajaților companiei de a-și petrece timpul în tren. Acesta este motivul pentru care au sponsorizat și alte campanii care încurajează cititul de-a lungul timpului, pe lîngă Săptămîna Cărții.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽