TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Țara în care peste jumătate de miliard de albine au murit în decurs de trei luni

Peste o jumătate de miliard de albine au murit în Brazilia în decurs de trei luni, în marea lor majoritate din cauza pesticidelor, potrivit Bloomberg citat de CBS News.

Peste 75 la sută din culturile din întreaga lume depind de polenizarea realizată de albine, potrivit raporatelor ONU privind Agricultura şi Resursele de hrană (FAO). FAO a avertizat în legătură cu importanţa protejării populaţiei de albile pentru asigurarea resurselor de hrană puse sub semnul întrebării după ce 500 de milioane au fost răpuse de pesticide în Brazilia. Moartea masivă a albinelor a fost raportată de către 4 state brazilieie.

Doar în Rio Grande do Sul au murit 400 de milioane de albine. Aldo Machado, vicepreşedintele asociaţiei de conservare a albinelor din acest stat a spus că colonia sa a fost decimată în mai puţin de 48 de ore după ce o parte din albine au manifestat semne de boală. „Odată ce albinele sănătoase încep să cureţe stupii de albinele aflate pe moarte se contaminează, astfel că mor în masă”, a spus Machado.

Pesticidele responsabile în mare parte de moartea masivă a albinelor sînt neonicotinoidele şi fipronilul –substanţe interzise în Europa, Potrivit Greenpace Unerathed, utilizarea pe scară largă a acestor produse a crescut de la venirea la putere fostului preşedinte Michel Temer şi a preşedintelui actual Jair Bolsonaro . În doar trei ani 193 de erbicide şi de compuşi chimici din pesticide care au fost interzise în UE, au fost înregistrate în Brazilia care a devenit cel mai mare cumpărător de pesticide din lume.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load