X 
Cazul Șor stiri: 599

Ţara care vrea să interzică vînzarea de alcool pentru a combate COVID-19

13 iul. 2020,, 21:00   Război în Ucraina
3023 0

Preşedintele Cyril Ramaphosa a declarat că interzicerea alcoolului va uşura presiunea la care este supus Sistemul Naţional de Sănătate şi este o măsură eficientă în lupta de combatere a coronavirusului.

Interdicţia nu este nouă şi este a doua oară anul acesta când intră în vigoare în Africa de Sud, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Medicii şi poliţiştii spun că interdicţia anterioară a contribuit la scăderea vizibilă a internărilor de urgenţă în spitale.

Numărul infecţiilor a depăşit un sfert de milion, iar decesele survenite din cauza COVID-19 depăşesc pragul de 4.000. Guvernul se pregăteşte pentru ce e mai rău şi se aşteaptă ca pînă la sfîrşitul anului să se înregistreze 50.000 de morţi.

Într-o declaraţie publică, Ramaphosa a recunoscut că majoritatea oamenilor au luat măsuri pentru a preveni răspîndirea, dar a spus că mai există unii care au acţionat iresponsabil şi i-au pus pe cei din jurul lor în pericol.


"Există o serie de oameni care au participat la petreceri organizate ilegal, care au consumat băuturi, şi se plimbă iresponsabil prin spaţii aglomerate, fără a purta măşti", a declarat preşedintele.

Africa de Sud rămîne cea mai afectată ţară de pe continentul african, iar la începutul acestei săptămîni a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de cazuri într-o singură zi. Purtarea măştii a devenit obligatorie în spaţiile publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?