Ţara care permite, din nou, vînătoarea de elefanţi

Ţara care permite, din nou, vînătoarea de elefanţi

Botswana, ţara cu cea mai mare populaţie de elefanţi, a decis să ridice embargoul privind vînătoarea de elefanţi, în condiţiile în care prohibiţia a dus la creşterea numărului de pachiderme şi a conflictelor între oameni şi animale, informează Bloomberg.


Guvernul va asigura că “reintroducerea vînătorii se va face într-o manieră ordonată şi etică”, a informat Ministerul Mediului, Resurselor Naturale şi Turismului. Embargoul fusese introdus în 2014 de fostul preşedinte Ian Khama.


Potrivit autorităţilor, numărul elefanţilor din Botswana s-a triplat comparativ cu 1991 ajungînd la 160.000 de animale. Din cauza interdicţiei privind vînătoarea a crescut numărul conflictele dintre fermieri şi animale, care distrug recoltele şi ameninţă mijloacele de viaţă ale fermierilor.


Deşi vînătoarea nu va reduce în mod semnificativ numărul de elefanţi, comunităţile din zonele unde trăiesc elefanţii ar putea beneficia de veniturile generate de pe urma vînătorii. În ţările vecine, unde vînătoarea elefanţilor este legală, vînatul unui singur elefant costă, în medie, 45.000 de dolari.


Majoritatea elefanţilor din Botswana trăiesc în zona de nord-est a ţării şi trec în mod frecvent în Zambia, Zimbabwe şi Namibia, care au propriile lor populaţii de elefanţi. Se estimează că există aproximativ 415.000 de elefanţi în Africa, o populaţie care a fost decimată în urma braconajului de fildeş, în special în Estul Africii.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load