COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Țara care înregistrează cea mai rapidă rată de creștere a numărulului de cazuri de Covid-19

Țara care înregistrează cea mai rapidă rată de creștere a numărulului de cazuri de Covid-19

India înregistrează, în prezent, cea mai rapidă creștere a numărului de cazuri de coronavirus din lume, raportînd peste 75.000 de infecții noi pe zi.

Orașele aglomerate, stresul blocajului și lipsa de urmărire a contacților au răspîndit Covid-19 în fiecare colț al țării de 1,3 miliarde de oameni. Săptămîna aceasta, autoritățile din India au spus că oamenii dintr-un trib minuscul de pe o insulă îndepărtată ar fi cei care au adus cu ei virusul. Experții în sănătate spun că rata de reproducere a virusului crește, pe măsură ce mai multe guverne disperate să stimuleze o economie aflată în dificultate, slăbesc restricțiile, motiv pentru care virusul se răspîndește în continuare.

În timpul blocajului strict care a avut loc de la sfîrșitul lunii martie pînă la sfîrșitul lunii mai, majoritatea cazurilor Covid-19 din India au fost concentrate în zonele urbane, a mai spus doctorul Bhan, potrivit NY Times. Însă, pe măsură ce restricțiile asupra călătoriilor interstatale au fost reduse, multe persoane au început să se deplaseze din orașe în zonele rurale, aducînd virusul cu ele.


Unele spitale publice au fost atît de copleșite, încît medicii au fost nevoiți să trateze pacienții pe holuri. În unele cazuri, persoanele aflate în stare critică nu au unde să primească ajutor, chiar dacă nu au coronavirus. O femeie din zona New Delhi a fost respinsă de opt spitale în 15 ore. A murit în spatele unei ambulanțe, în brațele soțului.

Peste 60.000 de indieni au murit din cauza Covid-19, iar țara va avea în curînd al treilea cel mai mare număr de morți, după Statele Unite și Brazilia. Numărul său total de infecții raportate este deja al treilea în lume. India a raportat mai mult de 3 milioane de cazuri totale de COVID-19, iar creșterea numărului de cazuri zlinice este mai mare decît cel al Statelor Unite sau Brazilia, care au raportat între 40.000, respectiv 50.000 de infecții noi pe zi în ultimele zile.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load