COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Țara care a redus restricțiile, deși cazurile de COVID-19 sînt în creștere

Belgia a anunţat miercuri relaxarea unor măsuri de combatere a epidemiei de coronavirus, deşi numărul de cazuri este în creştere, informează Reuters.

Nu va mai fi obligatorie purtarea măştilor în spaţii deschise, iar perioada de autoizolare a celor care au intrat în contact cu persoane infectate se va reduce la 7 zile, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Premierul Sophie Wilmes, care a anunţat măsurile într-o conferinţă de presă, a precizat că perioada de carantină voluntară va scădea de la 1 octombrie, iar măştile vor fi în continuare obligatorii în magazine, cinematografe, mijloacele de transport în comun şi pe străzile aglomerate.

“Portul măştii este foarte important în gestionarea epidemiei. Cu toate acestea, nu are rost să îl impune peste tot, în permanenţă”, a arătat ea.

Pînă acum, măştile erau obligatorii şi în aer liber la Bruxelles şi în alte cîteva oraşe.


În ultima săptămînă, în Belgia s-a înregistrat o medie zilnică de 1.374 de cazuri noi, la o populaţie de 11 milioane. La începutul lui iulie, se raportau doar 80 de cazuri pe zi.

În total, în ţară au murit aproape 10.000 de bolnavi de COVID-19, unul din cele mai grave bilanţuri din lume, raportat la numărul de locuitori.

“Situaţia epidemiologică nu evoluează favorabil”, a spus Wilmes. Cu toate acestea, restricţiile nu se înăspresc, aşa cum se întâmplă în alte ţări, cum ar fi Regatul Unit, unde s-a anunţat marţi că noile măsuri, mai severe, vor rămîne probabil în vigoare şase luni. Belgienii vor avea în continuare acces la evenimente cu 200 de participanţi în spaţii închise sau 400 în aer liber şi se vor putea întâlni în grupuri de până la şase persoane fără măsuri de distanţare.

Belgia a aplicat interdicţii de circulaţie din 18 martie. În capitala Bruxelles se află sedii ale NATO şi ale Uniunii Europene.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load