COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Țara care a amînat deschiderea anului școlar din cauza coronavirusului

Țara care a amînat deschiderea anului școlar din cauza coronavirusului

Anul școlar va începe cu cel puțin o lună întârziere în Muntenegru, din cauza ”statutului incert” al pandemiei de coronavirus. Ministrul Educației a subliniat că deschiderea școlilor pe 1 septembrie ar fi riscantă pentru sănătatea copiilor, transmite romaniatv.net.

La fel ca în multe alte țări, de la debutul pandemiei, în martie, cursurile s-au desfășurat online în Muntenegru. În mai, numărul infectărilor a fost redus total o perioadă, dar, în timpul verii, cazurile noi au reintrat pe un trend ascendent, transmite Știri.md cu referire la Româniatv.net.

În prezent, bilanțul din Muntenegru, țară cu o populație de aproximativ 622.000 de locuitori, se ridică la 4.085 de cazuri de COVID-19 și 80 de decese. Din total, mai sunt active aproape 1.020.


Restricțiile impuse au afectat însă sectorul turistic, esențial pentru economie. Recent, autoritățile au decis deschiderea granițelor pentru statele vecine din Balcani și pentru Rusia.

În Serbia, țară vecină, mult mai afectată de epidemie, autoritățile au decis să lase părinții elevilor din clasele I-IV să decidă dacă trimit copiii la școală sau continuă cursurile online.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load