COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7675

Talibanii interzic protestele și sloganurile care nu primesc aprobarea lor. Primul decret al ministrului de Interne căutat de FBI

9 sep. 16:30   În lume
1067 1

Talibanii au luat măsuri pentru a înăbuși protestele față de guvernarea lor, interzicînd orice demonstrație care nu are aprobare oficială atît pentru întrunirea în sine, cît și pentru sloganurile care ar putea fi scandate, relatează The Guardian.

În primul decret emis de Ministerul de Interne al grupării islamiste, condus de Sirajuddin Haqqani, căutat de FBI pentru terorism, talibanii i-au avertizat pe oponenți că trebuie să obțină permisiune înainte de orice protest, altfel se vor confrunta cu „consecințe legale severe”.

Interdicția formală emisă miercuri vine după confruntări violente și uneori letale între gruparea islamistă și manifestanții antitalibani din mai multe orașe. Femeile au fost deseori în fruntea protestelor.

În Kabul, un miting a fost rapid dispersat de securitatea armată a talibanilor, în timp ce mass-media afgane au relatat că un protest din orașul nord-est Faizabad a fost, de asemenea, spart.

Este un nou semnal că noul guvern interimar al Afganistanului - format în întregime din loialiști talibani - se îndepărtează rapid de promisiunile de moderație făcute la preluarea puterii.


De asemenea, o personalitate talibană de rang înalt a declarat miercuri că femeilor afgane, inclusiv echipei de cricket feminin din țară, li se va interzice să practice sporturi.

Într-un interviu acordat postului de televiziune australian SBS, șeful adjunct al comisiei culturale a talibanilor, Ahmadullah Wasiq, a declarat că sportul feminin nu este considerat nici adecvat, și nici necesar.

„Nu cred că femeilor li se va permite să joace cricket, pentru că nu este necesar ca femeile să joace cricket”, a spus Wasiq.

„În cricket, ele s-ar putea confrunta cu situații în care fața și corpul lor nu vor fi acoperite. Islamul nu permite ca femeile să fie văzute astfel. Este era mass-media și vor exista fotografii și videoclipuri, iar apoi oamenii se vor uita la ele. Islamul și Emiratul Islamic [Afganistan] nu permit femeilor să joace cricket sau să practice sporturi în care se expun”, a adăugat el.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽