TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Sydney, unul dintre cele mai poluate oraşe din lume

Sydney, unul dintre cele mai poluate oraşe din lume

Oraşul australian Sydney a fost inclus pe lista celor mai poluate zece oraşe din lume din cauza fumului degajat de incendiile puternice de vegetaţie care afectează statul New South Wales, informează Reuters.


Astfel, potrivit clasamentului Air Visual, Sydney se află zilele acestea pe locul 8 în lume în privinţa poluării aerului, înaintea unor oraşe cunoscute pentru nivelul ridicat de poluare, precum Jakarta sau Shenzhen.


Din cauza incendiilor de vegetaţie care afectează New South Wales, în multe dintre regiunile acestui stat vizibilitatea este sub 100 de metri. Potrivit autorităţilor locale, 73 de persoane s-au prezentat la spital acuzînd probleme respiratorii în ultimele două săptămîni, un număr dublu de cazuri faţă de perioadele obişnuite.


Autorităţile din statele australiene Queensland şi New South Wales au decretat stare de urgenţă, întrucît zona de est a ţării este ameninţată de izbucnirea unor noi incendii „catastrofale” de vegetaţie.


Incendiile din mai multe state din Australia au pus în pericol viaţa a mii de oameni, cel puţin patru persoane au decedat, aproximativ un milion de hectare de terenuri agricole şi pădure au ars, iar peste 400 de locuinţe au fost distruse.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load