AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 913
Criza energetică stiri: 742
Preşedintele stiri: 3210

Sute de membri ai forţelor de securitate se predau talibanilor la Kunduz

11 aug. 2021,, 23:30   Război în Ucraina
1342 2

"Sute" de membri ai forţelor de securitate, care s-au retras în zona aeroportului din Kunduz, după căderea oraşului - situat în nord-estul Afganistanului- în weekend, s-au predat miercuri talibanilor, a declarat pentru AFP un consilier local.

"În această dimineaţă, sute de soldaţi, poliţişti şi membri ai forţelor de rezistenţă (miliţii), care se retrăseseră pe aeroport, s-au predat talibanilor cu tot echipamentul din dotare", a declarat Amruddin Wali, consilier al provinciei Kunduz.

"Talibanii ne-au încercuit, ei trăgeau cu obuze pe deasupra noastră. Nu a existat nicio modalitate de a replica", s-a justificat unul dintre soldaţii afgani aflaţi pe aeroport.

"Unitatea mea cu 20 de soldaţi, trei Humvee şi patru Pickup-uri tocmai s-a predat. Noi aşteptăm doar să obţinem scrisoarea de iertare (stipulînd graţierea lor). Este o coadă mare (în aşteptarea eliberării ei)", a adăugat el.

În timp ce SUA îşi finalizează retragerea din Afganistan, operaţiune ce ar urma să se încheie la 31 august, talibanii şi-au intensificat ofensivele pe întreg teritoriul ţării în ultimele zile, preluînd controlul asupra mai multor capitale de provincie.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав